Технологии

Samsung са разработили 108 мегапикселов сензор за телефони

15.08.2019

author:

Samsung са разработили 108 мегапикселов сензор за телефони

Samsung представи 108 мегапикселов (Mp) Samsung ISOCELL Bright HMX, първият сензор за мобилни изображения в индустрията, който надхвърля 100 милиона пиксела. С най-новото си попълнение Samsung ще разшири своите предложения от 0,8µm-ови сензори за изображения от наскоро обявената си свръхвисока 64Mp до 108Mp, резолюция, еквивалентна на тази на висок клас DSLR камера.

Samsung ISOCELL Bright HMX е единствен по рода си мобилен сензор за изображения и е резултат от тясното сътрудничество между Xiaomi Corp. и Samsung.

С над 100 милиона ефективни пиксела, позволяващи изключително остри снимки, богати на детайли, ISOCELL Bright HMX също така създава изключителни снимки дори при екстремни светлинни условия. Като първият сензор за мобилни изображения, приел голям 1 / 1,33-инчов размер, HMX може да абсорбира повече светлина с  настройките си за ниско осветление от по-малките сензори, а неговата технология Tetracell за сливане на пиксели позволява на сензора да имитира сензори с по-голям пиксел, създавайки по-ярки 27Mp-ови изображения. В ярки среди Smart-ISO, механизма, който интелигентно избира нивото на усилвателя според осветеността на средата за оптимално преобразуване на сигнал в електрически сигнал, преминава към ниско ISO за подобряване на наситеността на пикселите и създаване на ярки снимки. Механизмът използва високо ISO при по-тъмни настройки, което спомага за намаляване на шума, за да може да имаме по-ясни изображения. За усъвършенствани снимки, HMX поддържа видеозапис без загуби в зрително поле при резолюции до 6K (6016 x 3384) 30 кадъра в секунда (fps).

„За ISOCELL Bright HMX, Xiaomi и Samsung са работили заедно от ранния концептуален етап до производството, което води до новаторски 108Mp сензор за изображение. Ние сме много доволни, че разделителните способности на картината, налични преди само в няколко от най-висококачествени DSLR камери, вече могат да бъдат проектирани и в смартфони “, каза Лин Бин, съосновател и президент на Xiaomi. „Докато продължаваме партньорството си, очакваме да внесем не само нови изживявания с мобилни камери, но и платформа, чрез която нашите потребители могат да създават уникално съдържание.“

„Samsung непрекъснато настоява за иновации в пикселните и логическите технологии, за да проектира нашите ISOCELL сензори за изображение, за да заснемат света толкова близо до начина, по който очите ни го възприемат“, каза Йонгин Парк, изпълнителен вицепрезидент на бизнеса със сензори в Samsung Electronics. „Благодарение на тясното сътрудничество с Xiaomi, ISOCELL Bright HMX е първият сензор за мобилни изображения, който пакетира над 100 милиона пиксела и осигурява несравнимо цветово възпроизвеждане и зашеметяващи детайли с усъвършенствана технология Tetracell и ISOCELL Plus.“

Масовото производство за Samsung ISOCELL Bright HMX ще започне по-късно този месец.

източник: guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *