Gaming Новини Технологии

Sony и Microsoft се обединяват в Game Streaming партньорство

20.05.2019

author:

Sony и Microsoft се обединяват в Game Streaming партньорство

Sony и Microsoft обявиха неясно партньорство, в което двете компании ще използват Microsoft Azure cloud технологията за стрийминг на игри, както и съвместна работа по сензорни изображения и решения за изкуствен интелект (AI).

Технологичните гиганти споделиха много малко детайли за новото си партньорство. Според изявление в уебсайта на Microsoft “двете компании ще проучат съвместното разработване на бъдещи облачни решения в Microsoft Azure, за да поддържат съответните услуги за стрийминг на игри и съдържание. Освен това двете компании ще проучат използването на текущия Microsoft Azure център за данни за Sony игри и услуги за стрийминг на съдържание. ” Освен това компаниите ще си сътрудничат в областта на полупроводниците в допълнение към сензорите за изображения и изкуствения интелект (AI).

Microsoft и Xbox, заедно със Sony и съответно PlayStation, са изправени пред нови предизвикателства от стрийминг платформите на Google – Stadia, GeForce Now от Nvidia и дори предстоящата Arcade на Apple. Днешните съобщения означават, че два от най-големите титани в индустрията, ще работят заедно, за да се опитат да запазят непрекъснато си господство.

Източник: tomshardware.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *