Технологии

Скоростите на потребителските SSD-тa са напът да достигнат 7 GB/S

12.08.2019

author:

Скоростите на потребителските SSD-тa са напът да достигнат 7 GB/S

Phison е име, с което може да не сте толкова запознати, но компанията е една от основните причини, поради които виждаме, че потребителските SSD-та вече успяват да достигнат скорости от  5GB / s последователна производителност на четене, когато са комбинирани с дънна платка X570. Те ще бъдат и причината да видим SSD-тата да достигнат още по-бързи скорости през следващата година чак до 7 GB / s.

Phison се включват в това уравнение, чрез техния контролер, който захранва всички тези бързи SSD-та. Те използват PSison1650-E16 контролера на Phison.

Гледайки напред,  Phison вече говори за своето следващо поколение PS5018-E18 контролер. Той е проектиран на 12 nm процесен възел и ще може да позволява скорости от  7GB / s  както за четене, така и за запис. Те също така ще поддържат и капацитет до 8TB.

Обаче има и няколко недостатъка при дисковете от този клас. На първо място ви е необходима дънна платка, която поддържа PCI Express 4.0 спецификация, и засега само дъната, базирани на чипсета X570 на AMD, отговарят на изискванията.

Охлаждането е друг фактор. Един от начините SSD-тата да се справят с топлината е чрез забавяне, когато нещата станат твърде горещи. За да поддържате вида на скоростите, които PCIe 4.0 устройствата могат да постигнат, очаквайте, че охлаждането ще играе критична роля.

И накрая, всичко това е излишно за компютър, който се използва за игри. Най-добрите SSD-та за игри все още може да бъдат базирани на SATA устройство, където скоростите достигат около 550-580MB / s. Там, където по-бързите скорости влизат в игра е, когато трябва да местите много данни, като например прехвърляне на 4K филмови файлове.

източник: pcgamer.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *