Gaming Новини Игри

Steam ще направи собствено събитие в платформата си

18.04.2019

author:

Steam ще направи собствено събитие в платформата си

Чудите се за какво става дума? Звучи малко объркващо… но Steam ще организира събитие, което е насочено главно към инди заглавията, в своята платформа т.е. няма да е на живо някъде, а ще е онлайн.

Събитието ще се казва LudoNarraCon и ще се проведе между 10 и 13 май. Какво ще представлява? Как се прави събитие онлайн? Посветено на ориентирани към разкази игри, то ще включва изложби и дискусионни панели с добре познати разработчици, включително Inkle, Kitfox, Failbetter и Warm Lamp.  То ще се проведе изцяло в Steam, с “централен стрийм” в специална страница на събитието. Ще има други стриймове и чатове на страниците на магазина, и демота на различни игри.

Chris Wright сподели, че няма как да се заменят реалните ивенти, но е трудно да участваш с инди игра на тях. Повечето такива студия нямат времето нито паричната възможност да се присъединят, за това тази възможност предоставена от Steam е нещо голямо.

В светлината на прожекторите на LudoNarraCon ще присъстват повече от 20 разказвателни игри като Heaven’s Vault (Inkle); Sunless Skies (Failbetter Games); Beholder (Warm Lamp Games) ;Do Not Feed the Monkeys (Fictiorama Studios); Neo Cab (Change Agency). По време на ивента ще има и разпродажба на повече от 40 заглавия в платформата.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *