Технологии

USB драйвери объркват Майския Windows 10 update

02.05.2019

author:

USB драйвери объркват Майския Windows 10 update

Трябва да изключите всички външни устройства за съхранение, преди да го надстроите.

Предполага се, че след няколко седмици Microsoft ще започне да пуска актуализацията за Windows 10 от май 2019 г., но подобно на актуализацията от октомври 2018 г., тя може да дойде с някои досадни проблеми. Един от тях е невъзможността да се справите с ъпгрейда, ако е включено USB флаш устройство или SD карта.

Изглежда странно, че дори в наши дни, Windows може да се обърка от нещо толкова често използвано като външно хранилище. Въпреки това се случва. За да се справи с това, Microsoft блокира инсталирането на актуализацията на компютри, когато разпознае наличието на външно USB флаш устройство или SD карта.

Доколкото разбираме проблема е с наименуването на външните устройства. Например, да кажем, че имате свързано USB флаш устройство и че е разпознато като устройство G. След надстройката, Windows може да го разпознае като като устройство H.

Това може да изглежда безобидно, но Microsoft отбелязва в документа за поддръжка, че когато това се случи, Windows може да направи същото и с вътрешните устройства, а не само външните, а това може да ни причини големи главоболия. Поради тази причина понастоящем тези компютри са блокирани да получат актуализацията от май 2019 г., “казват Microsoft.

Добрата новина е, че Microsoft са уловили това преди да започне разпространението на актуализацията от май 2019 г., което означава, че понастоящем засяга само членовете на програмата Windows Insider. Компанията също така казва, че проблемът ще бъде решен в бъдещия update за Windows 10. Въпреки всичко, не е ясно дали това ще стане преди или след като актуализацията е достъпна за обществеността.

Източник: pcgamer.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *