Технологии

AMD B550 дънни платки с M2 PC-I E 4.0 подръжка може да очакваме през юни месец

23.04.2020

author:

AMD B550 дънни платки с M2 PC-I E 4.0 подръжка може да очакваме през юни месец

По-добре късно от колкото никога. AMD ще пусне дънни платки с чипсет AMD B550, които са съвместими с PCIe 4.0 на 16 юни тази година. Дънните платки от серията “B”, често са продукти с по-ниски цени в сравнение със серията “X”. Това води до по-малко функции и спецификации.

Реалността обаче е, че повечето хора им е напълно достатъчно да имат, един M2 слот, два DIMM слота и аудио за изграждане на рентабилен компютър за игри или сърфиране в интернет. По-рано през годината именно Digitimes спекулираха за поява на тези дънни платки към края на тази година, новите слухове от непотвърдени индустриални източници спекулира, че те ще са достъпни на 16-ти юни. И да, вече станахме свидетели на няколко лийка на B550, разбира се.

B550 би трябвало да има само един M2 слот, но директно свързан към процесора с x4 PCIe Gen 4.0 връзка. Това означава също, че връзката между чипсета и процесора работи над четири ленти Gen 3. Добрата новина е, че с четири допълнителни Gen 4 платна от процесора, все още можете да изберете да използвате своя M2 PCIe 4.0 слот, а останалите ленти, да речем, за вашата видеокарта.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *