Технологии

2020 – Годината на DDR5 паметите според Cadence

06.04.2020

author:

2020 – Годината на DDR5 паметите според Cadence

Пол Маклалан разговаря наскоро с Марк Грийнбърг, един от експертите oт Cadence на пазара с паметите. Въпреки факта, че стандартът JEDEC DDR5 все още се разработва, Марк казва, че 2020 г. ще бъде годината на DDR5. Той е развълнуван от това, тъй като нова DRAM се появява само на всеки 8-10 години.

Това е едно от първите неща по-отношение на на DDR IP, включващо първия в света DDR5 7nm силиконов IP, първият в света GDDR6 7nm силиконов IP и първият в света LPDDR5 7nm силиконов IP. Той беше попитан как можем да създадем тестови чипове, когато стандартът дори не е излязъл:

“Тясното участие в работните групи на JEDEC е предимство. Получаваме представа как ще се развие стандартът. Ние сме контролер и PHY доставчик и можем да предвидим всякакви потенциални промени по пътя към окончателната стандартизация. В първите дни успяхме да приемем стандартни елементи в процес на разработка и да работим съвместно с нашите партньори, за да получим много ранно работещ силиций. С наближаването на пускането на стандарта ние получаваме повече доказателства, които показват, че нашият IP ще поддържа DDR5 устройства, съвместими с него.

Марк каза също, че „тази година ще видим и доставки.“ Cadence вече има над дузина нови дизайни. Той очаква да види рампа от DDR5, задвижвана от действителните сървъри, които да се доставят вътре с DDR5. най-привлекателни за корпоративни, облачни приложения и приложения за големи данни. При тези първоначални пратки 4800 ще бъде скоростта, което е само една начална скорост  за този ранен експеримент с Micron. В крайна сметка скоростите ще се повишат, но въвеждащата такава ще бъде 4800. Графиката по-горе показва преминаването от една DDR технология към следваща. Забележете червената линия, която показва мобилна DRAM, която нараства на половината от целия пазар на DRAM.

източник:wccftech.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *