Gaming Новини

Gamescom 2020 все още е планиран за Август месец

17.03.2020

author:

Gamescom 2020 все още е планиран за Август месец

Само преди седмица, Gamescom обяви първия набор от изложители за събитията от тази година, но с коронавирусната ситуация,  която непрекъснато се развива, много се промени и през последната седмица. E3 официално е отменен, а други събития също са отложени. Засега обаче, Gamescom 2020  ще се състои, както е планирано в края на август.

Тъй като градът Кьолн, където е базиран Gamescom, официално забрани големи събития, които събират 1000 души или повече до 10-ти април, трябва да бъде съставено актуализирано изявление. В момента Gamescom не е засегнат от този указ, тъй като събитието се провежда в края на август, което дава на организаторите достатъчно време за подготовка и се надяват, че ситуацията с коронавируса ще се обърне към по-добро.


Ето пълното изявление:

„В момента получаваме запитвания за това как евентуална заплаха от коронавируса може да засегне Gamescom. Ние приемаме тази тема много сериозно, защото здравето на всички посетители и партньори на панаира е наш основен приоритет. На 10.03.2020 г. град Кьолн забрани всички големи събития с над 1000 участници до и включително 10.04.2020 г. въз основа на указ, издаден от правителството на същия ден. Тъй като gamescom се провежда в края на август 2020 г., в момента ние не сме засегнати от този указ “.

„Въпреки това, разбира се, ще следваме препоръките на отговорните органи по отношение на големи събития, ще ги оценяваме ежедневно и ще вземаме нашите решения след внимателно обмисляне. Подготовката продължава по план според текущото състояние за определената дата. Ако Gamescom бъде отложен или анулиран, всички билети в официалния магазин ще бъдат възстановени. “


Понастоящем някои власти препоръчват поне тримесечна забрана за големи събития и събирания, за да се намали максимално разпространението на вируса. Това е отчасти защо E3 трябваше да бъде отменено, но Gamescom разполага с допълнителни няколко месеца време, за да следи ситуацията и да се коригира според нуждите.

източник:kitguru.net

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *