Технологии

Флашките на Kingston IronKey D300 получиха ” Nato Restricted Level Certification”

27.02.2020

author:

Флашките на Kingston IronKey D300 получиха ” Nato Restricted Level Certification”

Кingston Technology Company, Inc., световен лидер в продуктите за памет и технологични решения, обяви своята серия за шифровани USB Flash Drive IronKeyTM D300, с постигнат сертификат за ограничено ниво от НАТО. Това показва, че след подробна проверка
Kingston IronKey D300, IronKey D300S и IronKey D300SM са изброени в
продуктовия каталог на НАТО за осигуряване на информация (NIAPC) за продукти за сигурност, които отговарят на оперативните изисквания на НАТО и гражданските и военни органи.

NIAPC е създаден съгласно Директива INFOSEC и осигурява само криптографски данни продуктите, които са разработени в държава-членка на НАТО, се оценяват и одобряват за използване
в съответствие с политиките за сигурност на НАТО. Серията IronKey D300 вече е включена в този списък, което означава, че е квалифицирано като криптирано Flash устройство, което отговаря на нивата на защита на данните създадени от НАТО за защита на информацията срещу загуби или кибератаки. Чувствителните данни в транзит трябва да бъдат защитени, тъй като всяка загуба или нарушение може да доведе до вреда за силите на НАТО.


“Радваме се, че устройствата от серията DriveKey D300 вече са сертифицирани, присъединявайки се към някои от 
предишните ни криптирани USB устройства, които са били сертифицирани в миналото, като D100 и D200. Това
означава за клиентите, че IronKey е добре известна и надеждна марка в НАТО и нейните членове “
, каза Оскар Ескайола, БМ
Flash Manager EMEA


  • Има ниво на защита срещу подправяне.
  • Дискът използва цифрово подписан фърмуер, което го прави имунизиран срещу BadUSB зловреден софтуер и
    налага сложна защита с парола, за да предотврати неоторизиран достъп.
  • IronKey D300S сериализирана версия включва уникален сериен номер и баркод, които могат да бъдат сканирани и използвани от администратори за сигурност, за лесно проследяване и процеси за внедряване в цялата организация. 
  • Освен това IronKey D300S предлага виртуална клавиатура, където паролата се въвежда с мишката, за да осуети keylogger и screenlogger.
  • Предлага се в капацитет от 4GB до 128GB, стилната IronKey D300 серия е достъпно и лесно за използване устройство, което е мощен инструмент за страните членки на НАТО.

За повече информация посетете kingston.com.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *