Технологии

Един от заводите на Micron за DRAM спря работа поради токов удар

07.12.2020

author:

Един от заводите на Micron за DRAM спря работа поради токов удар

От DigiTimes споменаха, че един от производствените заводи на Micron в Тайван, е спрял да работи за 1 час поради токов удар. Заводът представлява почти 10% от производствения капацитет на DRAM в света, което означава, че тази авария може да ограничи предлагането на DRAM, и следователно да повиши цената на продуктите.

След аварията акциите на Micron се увеличиха с 2% поради несигурността, за наличието на достатъчно памети за следващите два месеца. Фабриката Micron Fab 11 спря работа за малко повече от час, въпреки че компанията незабавно активира своите механизми и процедури за безопасност, за да сведе до минимум загубите.

В цифри загубите са около 125 000 чипа на месец.

Компанията официално заявиха, че „Micron претърпяха прекъсване на електрозахранването в производственото си съоръжение за DRAM в Taoyuan, Тайван, в четвъртък, 3 декември. Процедурите за спешно реагиране бяха на разположение незабавно и всички членове на екипа са в безопасност. Електрозахранването е възстановено и всички системи в съоръжението работят нормално. Предполагаме, че фабриката ще се върне към нормалния процес на работа през следващите няколко дни.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *