Технологии

Мобилният световен конгрес няма да се състои тази година

14.02.2020

author:

Мобилният световен конгрес няма да се състои тази година

Мобилният световен конгрес (MWC), най-големият телекомуникационен панаир в Европа, е отменен, защото десетки компании обявиха, че няма да пътуват до Барселона поради коронавируса.

Въпреки предпазните мерки и призива за спокойствие от испанското Министерство на здравеопазването, организаторът GSMA реши да отмени събитието. MWC привлича около 100 000 души годишно. Производителите на смартфони, и доставчиците на телекомуникации, обикновено могат да бъдат намерени на панаира. Освен това, изложбата е свързана и с приложения на нови технологии, като 5G интернет, виртуална реалност и самоуправляващи се автомобили.

Sony и LG бяха първите компании, които отмениха своето участие. Освен това европейските производители на телекомуникации Ericsson и Nokia и техният американски конкурент Cisco се оттеглиха. След Huawei, трите компании са най-големите доставчици на телекомуникационно оборудване в света. Изпълнителният директор Джон Хофман от организатора GSMA пише в изявление, че епидемията от вируса направи „невъзможно“ събитието да продължи.

източник: 
https://www.guru3d.com/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *