Технологии

Недостига на RTX 3080 и 3090 ще продължи до края на годината

07.10.2020

author:

Недостига на RTX 3080 и 3090 ще продължи до края на годината

Търсенето на карти GeForce RTX 3080 и 3090 ще продължи да надминава наличността им за тази година, очаква президентът на Nvidia Дженсен Хуанг. Според него това се дължи не толкова на проблеми с предлагането, а по-скоро на голямото търсене.


Изпълнителният директор разкри, че компанията очаква недостигът на графични карти RTX 3080 и 3090 да продължи до края на 2020 г., като каза:

Вярвам, че търсенето ще надмине предвидената ни наличност през годината“, каза Хуанг. “Не забравяйте, че ние също навлизаме в празничния сезон. Още преди него се справяхме невероятно добре и като се има напредвид, че Ampere и празничния сезон ще се комбинират, се очертава наистина голям Q4 сезон.


Отговорът на Дженсен Хуанг дойде по време на блок с въпроси и отговори на пресконференция пред пресата. И все пак, както се очакваше, темата за продължаващия недостиг на модели GeForce RTX 3080 и GeForce RTX 3090 беше главното нещо интересуващо репортерите. В отговор на въпрос за недостига, Хуанг контрира, че компанията не е изпитвала недостиг, а по-скоро има твърде голям интерес:

3080 и 3090 имат проблем с търсенето, а не с предлагането“, каза Хуанг. „Проблемът с търсенето е, че то е много по-голямо, отколкото очаквахме – а ние очаквахме наистина много.“

Търговците на дребно ще ви кажат, че не са виждали подобен феномен в продължение на десетилетие.”

Дори и да знаехме колко голям интерес ще има, не мисля, че е възможно да увеличим бройките си толкова бързо. Увеличаваме производството и то много. Продуктът се представя фантастично, просто се разпродава моментално“, каза Хуанг.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *