Ревюта Технологии

Hyper Alloy Origins, Full-Size клавиатура с компактен дизайн

26.07.2021

author:

Hyper Alloy Origins, Full-Size клавиатура с компактен дизайн

Какво търсите в една геймърска клавиатура? Редица от функции, които ще може да прекарате часове, за да ги разгадаете, или елегантен, солиден, компактен и цветен  избор, който директно ви позволява да се впуснете в любимите ви игри? Ако предпочитате второто, то HyperX Alloy Origins може и да е точната клавиатура за вас?

Клавиатурата включва неща, като метален корпус, компактен дизайн, и солидна изработка. Вътрешните линейни суитчове на HyperX се усещат добре познати, все едно използвате разновидност на Chery MX Red. А RGB подсветката е това, което може да очакваме от клавиатура на HyperX.


Дизайн

С размери от 36,4 x 442,5 x 132,5 mm и тегло от 1,075 g, Alloy Origins е доста компактна за Full Size, механична клавиатура . А махащия се  плетен USB-C кабел помага, ако смятате да пътувате и искате да пренесете своята клавиатура. Тънката алуминиева обвивка изглежда привлекателна и се усеща солидна, като същевременно дава на изложените клавиши хубава повърхност, която да отразява, което води до ярки и привлекателни светлинни ефекти.

Накратко, това е една от най-добре изглеждащите механични клавиатури.

Главните липсващи функции в Alloy Origins, които по принцип се намират при Full Size клавиатури от този клас, са допълнителните макро и медия бутони и бутон за регулиране на звука, но все пак идеята е клавиатурата да бъде по-компактна и съответно по-достъпна.


Производителност 

HyperX Alloy Origins предлага и избор от няколко различни превключвателя , Hyperx Red линеарни или тактилни Aqua. 

Според HyperX, превключвателите HyperX Red имат същата сила на задействане от 45g като Cherry MX Reds. Но HyperX са намалили както разстоянието на задействане (1,8 мм), така и общото разстояние на пътуване (3,8 мм) с 0,2 мм.

Допълнително, клавиатурата идва с Onboard Memory, използващ три различни профила и страхотна RGB подсветка.

Всички тези функционалности могат да се регулират и настройват, чрез HyperX NGENUITY софтуера. 

HyperX Alloy Origins е изключителна клавиатура за игри. Нейните превключватели са отзивчиви и изискват много малко сила за задействане. Тя има отлично качество на изработка, а пълната и RGB подсветка е чудесна за игри на тъмно.

 HyperX Alloy Origins във всичките й варианти може да намерите на сайта на Gplay.BG – ТУК

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *