Технологии

Изтекоха снимки на нова Radeon Pro видеокарта

09.04.2021

author:

Изтекоха снимки на нова Radeon Pro видеокарта

Подготовката за нов старт на Radeon PRO е в своя финален етап. Вече се появи лийк с ново поколение професионални графични карти Radeon Pro с RDNA2 архитектура. Представен е мистериозен нов модел и първите снимки са публикувани в Chiphell. Вероятно си струва да се отбележи, че дори и лийкъра не е сигурен кой модел е получил, но се потвърждава, че картата е 16GB, точно както при водещата серия Radeon RX.

Един от етикетите разкрива, че картата е моделът ‘Full Secure TT GLXL’. И преди е имало изтичане на Navi 21 GLXL и това без съмнение е модел от следващо поколение. Това, което не знаем, е колко поточни процесори има този вариант.

В сравнение със серията Radeon RX, очевидно има някои промени в дизайна на задната платка на модела PRO, като преместени съединители за захранване, но е ясно, че кондензаторите зад графичния процесор са почти идентични. Това потвърждава, че графичната карта използва Navi 21 GPU, точно както прави RX 6800 XT:

AMD Raden PRO с архитектура RDNA2 ще се конкурира със серията NVIDIA RTX Ampere (бившата Quadro), която сега се предлага с до 48 GB памет. NVIDIA също подготвя модели с 24GB и 12GB модели. Не е ясно с кой точно модел би се конкурирал този вариант Radeon Pro GLXL. Също така не е известно кога AMD ще пусне официално новата си серия Radeon Pro. Картата, която е на снимката, все още е инженерна проба, а не краен продукт на дребно, което означава, че новите карти все още са в процес на разработка.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *