Технологии

AMD Radeon RX 6900 XT Liquid Cooled Edition се появи и на европейския пазар

25.11.2021

author:

AMD Radeon RX 6900 XT Liquid Cooled Edition се появи и на европейския пазар

RX 6900 Liquid Edition разполага с предварително сглобения графичен процесор Navi 21 XTXH с по-високи тактови честоти в сравнение с RX 6900 XT с въздушно охлаждане. Графичният процесор в крайна сметка се оказа в персонализирани AIB решения, но официално единственият референтен дизайн с този графичен процесор е LC изданието.

При пускането на пазара, AMD даде да се разбере, че RX 6900 XT LC няма да бъде наличен на пазара за DIY. Картата стартира в ограничен брой изключително за избрани интегратори и OEM производители. AMD никога не е обещавала, че в крайна сметка ще си проправи път до пазара на „Направи си сам“. Въпреки това, само дни след съобщението, индийските търговци на дребно започнаха да продават картата на клиенти. Въпреки явното нарушение на насоките на AMD, тези списъци са достъпни и до днес.

AMD ще направи ограничен брой графични карти с референтен дизайн Radeon RX 6900 XT с течно охлаждане, достъпни за избрани системни интегратори. Системните интегратори са критична част от игралната екосистема и предлагането на този модел чрез техните канали помага да се гарантира, че възможно най-много от тези продукти попаднат в ръцете на геймърите.

Сега изглежда, че картата е достъпна и за DIY клиенти в Европа. Германският търговец на дребно Mindfactory има в списъка модела на PowerColor (продуктов код AXRX 6900XT 16GBD6-MW2DHC) за цели 1749 EUR. Картата е на склад и се доставя до клиентите.

Трябва да се отбележи, че в момента посочената цена всъщност е най-високата, откакто картата се появи в магазина. Картата беше налична за кратко за 1679 евро за около седмица. Ценовият тракер на Geizahls показва, че изданието LC се продава от началото на ноември.

RX 6900 XT LC разполага с 5120 потокови процесора с тактова честота до 2435 MHz. Въпреки, че картата разполага със същия капацитет на паметта като модела RX 6900 XT с въздушно охлаждане, скоростта на паметта е увеличена от 16Gbps на 18Gbps.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *