Технологии

AMD пуска FidelityFX Super Resolution плъгин за Unreal Engine

24.11.2021

author:

AMD пуска FidelityFX Super Resolution плъгин за Unreal Engine

AMD засилва усилията си за популяризиране на технологията FSR чрез Unreal Engine.

Точно както обеща, AMD пуснаха плъгин за FSR за Unreal Engine 4. Заедно с плъгина AMD предоставя бърз преглед с препоръчани настройки за всеки от режимите на FSR. Силата на ефекта за увеличаване на мащаба може да бъде променена с опцията ScreenPercentage. Ето как AMD описва всеки режим:

Ултра качество: r.ScreenPercentage 77

Създава изображение с качество, практически неразличимо от естественото изобразяване. Трябва да се избира, когато се желае най-високо качество.

Качество: r.ScreenPercentage 67

Създава изображение със супер разделителна способност с качество, представително за естественото изобразяване, със значително увеличение на производителността.

Балансиран: r.ScreenPercentage 59

Създава изображение със супер разделителна способност, приближаващо естественото качество на изобразяване, със значително увеличение на производителността в сравнение с естественото.

Производителност: r.ScreenPercentage 50

Видимо оказва влияние върху качеството на изображението и трябва да се избира само в ситуации, когато нуждата от допълнителна производителност е от решаващо значение.

Освен това AMD споменава, че плъгинът FSR вече разполага с пропуск за адаптивно заточване на контраста, което означава, че разработчиците трябва да гарантират, че съществуващите CAS интеграции са деактивирани предварително.

Възможно е плъгинът AMD FSR UE4 да работи с TAAU (Temporal Anti-Aliasing with Upsampling) чрез режим на хибридно повишаване на мащаба. След това FSR може да действа като вторичен прескейлер, в противен случай методът за повишаване на TAAU ще има приоритет.

AMD FSR вече работи с Unreal Engine 4.271.1. Компанията тепърва ще пусне версия, съвместима с Unreal Engine 5. NVIDIA вече предоставя DLSS плъгини съответно за UE4 и UE5.

Източник: Videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *