Технологии

AMD RYZEN 6000 “RemBrandt” процесорите вече се произвеждат, според слухове

07.09.2021

author:

AMD RYZEN 6000 “RemBrandt” процесорите вече се произвеждат, според слухове

Нов слух твърди, че AMD вече може да произвежда масово своите чипове Rembrand.

AMD APU серията, базирана на актуализирана архитектура Zen3 (Zen3+), може би вече е в масово производство, твърди Greymon55. Лийкъра твърди, че фабриките за опаковане на AMD в Китай ще имат още шест продукта, готови за пускане през първата половина на 2022 г.

Говори се, че AMD Rembrandt ще бъде пуснат като серия Ryzen 6000 за мобилни и настолни платформи. Сериите 6000U и 6000H ще заменят Ryzen 5000 с кодово име Cezanne, точно както AMD ще представи своите настолни процесори, базирани на 3D V-Cache.

AMD Rembrandt вече се е появявал в изтекли пътни карти преди или със Zen3 или Zen3+ микроархитектура. Тези APU-та вероятно ще бъдат първите продукти на АМD, поддържащи DDR5 памет, дори преди настолните процесори от висок клас на Raphael, които сега се очаква да бъдат пуснати до края на следващата година.

Най-големият ъпгрейд за Rembrandt обаче е интегрираната графика Navi2, същата графика, която ще присъства в APU Van Gogh, използвана от портативната конзола за игри Steam Deck. Рембранд, като APU с по-висока мощност, ще има повече от вероятно повече графични ядра и ще предлага по-висока производителност.

Слуховите пътни карти на AMD непрекъснато се актуализират, тъй като AMD не потвърди своите продукти след 2022 г. Никое от следните кодови имена: Rapahel, Phoenix, Granite Ride и Strix Point  не са се появявали в официално изявление от производителя.

AMD Rembrandt може да бъде обявен на CES 2022. Това изложение е мястото, където AMD представи своите серии Ryzen 4000 Renoir и Ryzen 5000 Cezanne. Последният беше представен заедно с GeForce RTX 30 графични процесори от NVIDIA. Една година по-късно е вероятно NVIDIA да обнови своята мобилна гама и с базираната на GA103 серия SUPER. Изглежда, че е идеалният момент да се представи Рембранд серията.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *