Технологии

Миньорите на криптовалутата CHIA , започнаха да разпродават своите твърди дискове

07.09.2021

author:

Миньорите на криптовалутата CHIA , започнаха да разпродават своите твърди дискове

Миньорите на криптовалутата Chia масово продават своите твърди дискове и SSD-та в резултат на стремителното намаляване на цената на валутата. В резултат на това те бяха принудени да преглътнат загубите и да преминат към алтернативни валути.

Хоанг Трънг, администратор на страница във Facebook, посветена на Чиа с над 5000 последователи,  казва, че е забелязал скок в публикациите от хора, продаващи техните твърди дискове.

През май цената на Chia се удвои до $ 1,685 USD за седмица. Малко след това обаче тя започна да намалява. Днес една CHIA върви на цена от $ 215, загуба от 87 %.

За разлика от други валути, които изискват много графична процесорна мощност, добивът на тази монета изисква много място за съхранение. В резултат на това цената на  твърдите дискове започна да спада.

„През последните три дни не успях да намеря купувачи. Може да се наложи да намаля цената, за да добивам допълнителни валути “, казва Туан.

Освен това магазините продават тези единици. Хоанг Туан, собственик на компютърен магазин в Хо Ши Мин, вярва, че продажбата на твърди дискове е далеч по-трудна от продажбата на графични процесори, поради бързото влошаване на тези устройства, причинено от добива на Чиа. „1 TB SSD издържа само 80 дни при копаене, но до десет години, когато се използва нормално“, продължи той.

„По-голямата част от тези твърди дискове са използват в камери за наблюдение. Някои геймъри ги купуват, ако цените са разумни “, казва Нгуен Син, говорител на компания за компютърни услуги в Хо Ши Мин.

„Някои хора купуват партида,„ ремонтират “я и я продават в страната или я изнасят в Китай“, добави той.

Тренда за инвестиране в Чиа започна през април и бързо се разпространи в други страни като Виетнам. Добивът на тази монета, например, изразходва по-малко енергия от добивът на Bitcoin или Ethereum. Всъщност тя беше наречена „зелена“ криптовалута.

Но перспективите не са добри за Чиа в момента, особено като се има предвид, че инвеститорите й отиват в други валути.

Ще видим как се държи цената на твърдите дискове и SSD-тата сега, когато валутата вече не се развива.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *