Технологии

ASUS ROG обявиха STRIX XG43UQ 43-inch 144Hz-ов монитор с HDMI 2.1

22.04.2021

author:

ASUS ROG обявиха STRIX XG43UQ 43-inch 144Hz-ов монитор с HDMI 2.1

ASUS Republic of Gamers (ROG) обяви днес, че Strix XG43UQ, първият в света геймърски монитор HDMI® 2.1, ще бъде достъпен през май. Strix XG43UQ разполага с 43-инчов 4K панел с честота на опресняване до 144 Hz и време за реакция на движеща се картина от 1 ms (MPRT). Включва и технологията за компресия на дисплейния поток (DSC). Портът HDMI 2.1 позволява на геймърите да се насладят на 4K 120 Hz геймплей на най-новите конзоли. Включването на технологията AMD FreeSync ™ Premium Pro осигурява гладка HDR визуализация с ниска латентност, докато ASUS Extreme Low Motion Blur Sync (ELMB Sync) работи едновременно с технология с променлива скорост на опресняване, за да елиминира размазването и замъгляването при движение за плавен и отзивчив геймплей. Strix XG43UQ има максимална яркост от 1000 нита – повече от три пъти  от тази на OLED телевизорите.

Мониторът има двуцветен черно-бял завършек с изцяло бял заден капак и разполага с технология за осветление Aura Sync за синхронизирани светлинни ефекти с други компоненти и периферни устройства с възможност за Aura.

43-инчовият Strix XG43UQ разполага с 144 Hz, 4K (3840 x 2160) панел и технологията AMD FreeSync Premium Pro, за да осигури супер гладка визуализация с до 144 кадъра в секунда. Той също така е оборудван с ASUS ELMB Sync, който позволява на ELMB и технологиите с променлива честота на опресняване да работят едновременно, за да елиминират ореолите и разкъсванията за остри визуални изображения с висока честота на кадрите. Цветовата гама DCI-P3 осигурява изключителен контраст и цветове за реални визуални изображения.

Панелът против отблясъци улеснява виждането на екрана в ярка среда, като дава възможност за по-добро преживяване при гледане на филми или игри. Strix XG43UQ включва набор от възможности за свързване като USB 3.0, HDMI 2.1 и 2.0, DisplayPort 1.4, аудио входна линия и жак за слушалки. Той също така разполага с дистанционно управление, което позволява на потребителите лесно да регулират настройките на дисплея.

източник:videcardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *