Технологии

Появиха се снимка и лийк на спецификациите на GPU-TO на GeForce RTX 3080 Ti

23.04.2021

author:

Появиха се снимка и лийк на спецификациите на GPU-TO на GeForce RTX 3080 Ti

След многобройни закъснения, NVIDIA най-накрая реши да пусне новата си графична карта за ентусиасти през май, твърдят множество източници. С наближаването на старта на GeForce RTX 3080 Ti започна обичайният цикъл от слухове за спецификации и ценообразуване, които се носят из мрежата. Това означава, че излизането на картата наистина предстои.

Източник предостави първа снимка на новия графичен процесор на Ampere. Както беше съобщено по-рано, NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti е базирана на GA102-225 GPU. Този вариант ще включва 10240 ядра CUDA и ще бъде сдвоен с 12GB памет GDDR6X.

Малка бележка, преди да преминем към статистиките при копаенето на крипто. Изглежда, че графичната карта не се разпознава от драйвера. Възможно е тестваната проба да датира преди NVIDIA да представи предполагаемия си ограничител за крипто копаене. Твърди се, че компанията ще пусне нови варианти на цялата си серия RTX 30, които ще включват както крипто ограничител, така и поддръжка на ResizableBAR. Преди това да бъде съобщено на AIB, пробите за квалификация на GeForce RTX 3080 Ti не са имали ограничителя. Това разкри Igor’sLAB. Не знаем коя квалификационна извадка е била тествана от лийкъра, нито дали този резултат е верен, но е възможно представянето при копаене в това изтичане, всъщност да съдържа проба, която няма въведен ограничител.

Според екранната снимка, тази конкретна проба GeForce RTX 3080 Ti ще предложи скорост на хеширане на ETH от 118,9 Mh / s. Това е много. Но това е и след оптимизации (можем да видим, че TDP е намален до 278W, а честотата на паметта е 21.4 Gbps). Подобно изпълнение при добива със сигурност няма да остане незабелязано от миньорите. В крайна сметка, буквално първия лийк отнасящ се за производителност на RTX 3080 Ti се отличава с производителност при копаене. Това само доказва в колко голям проблем се е превърнало миньорството.

Това изтичане разкрива и тактови честоти на RTX 3080 Ti от 1365 MHz базово и 1665 MHz при бууст. Това е по-ниско от RTX 3080 и RTX 3090. Въпреки това трябваше да се очаква намаляване на тактовите честоти. Този модел би представлявал заплаха за собствения флагман на NVIDIA и това е нещо, което NVIDIA не може да позволи да се случи. Паметта от 12 GB GDDR6X изглежда е настроена на 1188 MHz по подразбиране, което потвърждава скорост от 19 Gbps, точно както RTX 3080.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *