Технологии

Какво може да очакавме от NVIDIA, AMD и Intel по време на CES 2022

07.12.2021

author:

Какво може да очакавме от NVIDIA, AMD и Intel по време на CES 2022

Следващият месец, PC ентусиастите ще имат много нов хардуер за обсъждане. На 4-ти януари както Intel, така и AMD ще проведат свои собствени виртуални пресконференции, които се очаква да обхващат множество продукти от висок клас, като мобилни процесори и графични такива.AMD на CES 2022
CES като „потребителско“ шоу често е свързано с пазара на мобилни компютри, поради което виждаме най-новите иновации в CPU и GPU пространството, посветено на лаптопи и други ултратънки дизайни. На CES се очаква AMD да представи своята висок клас мобилна серия Ryzen 6000H, базирана на 6nm Zen3+ микроархитектура, включваща RDNA2 графичен IP за първи път. Компанията, също така, обеща да покаже „предстоящи графични решения на AMD, но това неясно изявление не дава никакви улики дали чакаме мобилни или настолни графични процесори. Сега се очаква компанията да пусне своя графичен процесор Radeon RX 6500 XT за настолни компютри в средата на януари. Слуховете също предполагат, че може да видим обновяване на серията Radeon 6000.


Intel на CES 2022
Intel, всъщност може да има много повече за споделяне по време на CES. Компанията вече потвърди своите продукти за Q1 2022, като мобилната 12-та генерация „Alder Lake-P“, първата хибридна архитектура на Intel от висок клас за геймърски лаптопи. Освен това очакваме да научим повече за серията процесори от среден клас и начален, заедно с дънните платки от серията 600.

По-важното е, че се очаква Intel да разкрие своите графични процесори Arc Alchemist. Предполага се, че новата серия дискретни графични процесори ще пристигне в сегмента на лаптопите първоначално, но е възможно Intel да разкрие датата на стартиране и на серията настолни видеокарти Arc.


NVIDIA на CES 2022
Някъде между тези две събития, също очакваме NVIDIA да обяви своята обновена мобилна серия GeForce RTX 30, водена от GPU-то за лаптоп RTX 3080 Ti, базиран на процесор GA103S. Все пак, няма много информация за SUPER варианти, поради което не можем да сме сигурни дали и те идват.

Някои настолни карти от висок клас (RTX 3090Ti 24GB, 3080 12GB, 3070Ti 16GB) също са планирани за пускане през януари, което означава, че NVIDIA може също да има възможност да говори за предстоящите си продукти за настолни компютри.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *