Технологии

Крипто миньорите в китай започнаха да продават своите видеокарти поради наложените забрани

09.07.2021

author:

Крипто миньорите в китай започнаха да продават своите видеокарти поради наложените забрани

Геймърите ще се радват да чуят, че графичните карти GeForce RTX 30 вече се предлагат на много добри цени, само че те не са нови и вероятно не бива да се купуват. Репресиите върху криптовалутите от Китай през миналия месец принудиха много майнинг ферми да се преместят от района Съчуан, където е наложена забраната, или ако това не е възможно, да продадат бързо оборудването си.

Някои примери за GeForce RTX 30 карти, които се продават от тези ферми, бяха събрани от The Block. Могат да се видят флаш продажби на голяма партида карти GeForce RTX 3060 с цени, вариращи от 2200 юана до 2899 юана (съответно 336 USD / 450 USD). Според The ​​Block продавачът допълнително е намалил цената до 1760 юана (270 USD), след като потенциалните купувачи са предложили много по-малко.

Друг продавач се опитва да продаде всички игрални лаптопи, закупени с единствената цел да използват техните дискретни графични процесори за добив. Оборудван с RTX 3060 игрален лаптоп може да се намери за около 1000 USD, което всъщност вече не е толкова добра цена.

Седмица преди това, миньорите даже продаваха целите си майнинг ригове.

Покупката на GPU втора ръка в наши дни може да бъде опасно. Има много миньори, които сега се опитват бързо да продадат картите си, преди цените им да спаднат още повече. Струва си да се помни, че графичните процесори, които са били използвани за копаене на крипто, са били експлоатирани по-широко от обичайното им използване. Денонощна операция с вентилатори, които често се въртят с пълния си потенциал и овърклокната памет, може да предизвика проблеми само в бъдеще. Препоръчваме на нашите читатели да бъдат предпазливи, когато търсят GPU втора ръка. Геймърите трябва да обърнат внимание на липсата на гаранция, опаковка или неотстранени капачки при конекторите на дисплея.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *