Технологии

DLSS Swapper позволява ръчнa актуализация на библиотеката на NVIDIA DLSS във всяка игра

19.08.2021

author:

DLSS Swapper позволява ръчнa актуализация на библиотеката на NVIDIA DLSS във всяка игра

Брад Мур e разработил прост инструмент, който позволява ръчно да се заменят библиотеки на NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS).

Инструментът може да бъде много полезен за тези, които чакат нова DLSS итерация да бъде внедрена в някоя игра. Тъй като разработчиците на игри са склонни да забавят актуализирането на библиотеките и NVIDIA не предоставя лесен начин за ръчно актуализиране, геймърите откриха, че често е възможно да се замени библиотеката с по-нова версия без никакви проблеми, просто чрез подмяна на файловете.

Трябва обаче да се отбележи, че при някои игри има проблеми с ръчно заменени DLSS файлове. Не е добра идея да се заместват и файлове на игри, които имат анти-чийт механизми . Във всеки случай този инструмент трябва да се използва само за изследователски цели, а не като постоянно решение за актуализиране на DLSS до най -новата версия.

Инструментът разчита на базата данни TechPowerUP DLSS, която събира най-новите библиотеки веднага щом са открити в нови итерации, които предлагат по-добро качество на изображението спрямо предишните версии. Потребителите могат също ръчно да добавят нова библиотека, ако предоставеният TPU файл е остарял или представлява заплаха. Геймърите и тестерите, които се интересуват от този инструмент, трябва, както винаги, да бъдат много предпазливи, когато заменят самите DLL файлове. Брад има свой собствен тракер за версии на всички DLSS версии с анотации коя игра е първата, която вижда тази реализация.

Имайте предвид, че няма наличен публичен exe файл, което означава, че инструментът трябва да се компилира ръчно.

Източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *