Технологии

Изпълнителният директор на NVIDIA, Дженсън Хуанг, очаква ограничения в наличността през по-голямата част от следващата година

19.08.2021

author:

Изпълнителният директор на NVIDIA, Дженсън Хуанг, очаква ограничения в наличността през по-голямата част от следващата година

Въпреки осигуряването на значителни дългосрочни ангажименти за доставка, Дженсън Хуанг, изпълнителният директор на NVIDIA, очаква ограниченията в наличността през по-голямата част от следващата година.

Jensen Huang изрази мрачните си очаквания за доставката на GPU-та през 2021 г. ,само месец след пускането на NVIDIA GeForce RTX 30 серия.

Тъй като сме в осмия месец на 2021 г., намирането на която и да е графична карта NVIDIA GeForce RTX в MSRP, може да бъде доста трудно, ако не и невъзможно. Досега сме виждали, че средната цена постоянно намалява от май, когато цените на графичните процесори бяха най-високи .

Междувременно ние имаме и осигуряваме доста значителни дългосрочни ангажименти за доставки, докато се разширяваме във всички тези различни пазарни инициативи. Аз бих очаквал, че ще видим среда, съдържаща доставки и наличност през по-голямата част от следващата година, това е моето предположение в момента.

  • Дженсън Хуанг, главен изпълнителен директор на NVIDIA

По време на второто тримесечие на 2021 г. за приходите от фискалната година беше установено, че компанията е реализирала рекордни приходи от 6,5 милиарда щатски долара, въпреки глобалния недостиг на компоненти и субстрати. NVIDIA вече потвърждава, че по -голямата част от настоящата им геймърски GPU-та се основава на серията LHR (Lite Hash Rate), същата серия, която наскоро беше частично заобиколена от разработчиците на софтуер за криптомайнинг. През второто тримесечие над 80% от базираните на Ampere графични процесори, които се доставят под марката GeForce, бяха LHR, в същото време предлагането на серия за добив CMP беше по-ниско от очакваното.

Сега се очаква NVIDIA да пусне своите графични процесори Ada Lovelace GeForce RTX 40 през следващата година със слухове за използване на TSMC чипове. Нашите източници твърдят, че използването на Samsung  чипове все още се обмисля. В края на краищата използването на една фабрика за чипове от AMD (RDNA3), Intel (DG2) и NVIDIA вероятно няма да подобри глобалната наличност на графични процесори от следващо поколение.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *