Други Технологии

Facebook вече се казва Meta

29.10.2021

author:

Facebook вече се казва Meta

По-рано този месец беше съобщено, че Facebook скоро ще бъде преименуван. Днес стана официално: Компанията зад вездесъщата социална мрежа вече е известна като Meta. Основателят на Facebook, Марк Зукърбърг, каза в обявлението, че новото име отразява нарастващото влияние на „метавселената“, която той описа като „усещане за присъствие – сякаш сте точно там с друг човек или на друго място“.

В метавселената ще можете да правите почти всичко, което можете да си представите – да се събирате с приятели и семейство, да работите, да учите, да играете, да пазарувате, да създавате – както и напълно нови преживявания, които всъщност не отговарят на това, което мислим за компютрите или телефоните днес“, написа Зукърбърг.

В това бъдеще ще можете да се телепортирате незабавно като холограма, за да бъдете в офиса без пътуване до работното място, на концерт с приятели или в хола на родителите си. Това ще отвори повече възможности, независимо къде живеете. Ще можете да отделяте повече време за това, което има значение за вас, ще намалите времето в трафика и ще намалите въглеродния си отпечатък.

Метавселената „няма да бъде създадена от една компания“, а ще бъде съвместно усилие между създатели и разработчици, които той се надява да помогне за „ускоряване“ чрез разработването на технологии, социални платформи и други инструменти.

Facebook поясни в Twitter, че имената на действителните приложения, които оперира, включително Instagram, Messenger, WhatsApp и дори Facebook, няма да се променят.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *