Gaming Новини

Възможно е GTA 3, Vice City и San Andreas да получат ремастър тази година

13.08.2021

author:

Възможно е GTA 3, Vice City и San Andreas да получат ремастър тази година

Трите класически  PlayStation 2  Grand Theft Auto игри  в момента се ремастерират за компютър и за модерните конзоли, включително Nintendo Switch, според нова статия от  Kotaku. Докладът идва след скорошни слухове за ремастерите, базирани на известия за сваляне на модове, използващи класически GTA asset-и . Очаква се, че ремастерите ще пристигнат още тази есен след няколко години вътрешни забавяния.

Новината отбелязва, че компютърните и мобилните портове на тези игри могат да бъдат пуснати през 2022 г., за да излязат конзолните версии тази година. Въпреки че не се уточнява точно кои игри  ще излязат, Kotaku казват, че слуховете от източници на Rockstar добавят че няколко ремастера на GTA, вече се разработват в Rockstar Dundee.

Слуховете, които се разпространяват за последната година, сочат към ремастери на Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: Vice City и Grand Theft Auto: San Andreas, трилогията на игрите, използващи същия engine, пуснат на конзоли между 2001 и 2004 г. Това е първият набор от 3D GTA игри, а триото може удобно да се кредитира с лансирането на съвременната слава на GTA и Rockstar.

Неотдавнашните агресивни действия на Rockstar срещу модове, използващи активи от тези игри, само добавиха масло към огъня на слуховете, както и изявлението на Take-Two пред инвеститорите, че работи по три необявени „повторения на предишно издадени заглавия“.

Предполага се, че игрите се ремастерират с помощта на Unreal Engine и комбинация от нови и стари графични стилове, както и актуализиран потребителски интерфейс в същия стил като оригиналите.

източник:pcgamer.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *