Технологии

AMD Radeon RX 6600 XT всъщност е добра в криптомайнинга, което я поставя в риск от миньорите

12.08.2021

author:

AMD Radeon RX 6600 XT всъщност е добра в криптомайнинга, което я поставя в риск от миньорите

Току-що пуснатата AMDRX 6600 XT може да бъде изложена на риск от крипто миньорите.

С увеличаването на стойността на Ethereum, последното нещо, което геймърите искат да чуят, е, че миньорите се интересуват от друго нов графичен процесор. Според пост в Reddit AMD RX 6600 XT изглежда доста добър при копаенето на ETH, предлагайки впечатляваща ефективност на добив в сравнение с други продукти. Данните, споделени в платформата, се основават на предварителни данни и спекулации.

Графичните процесори AMD RDNA2 не се използват често от миньорите поради тяхната цена и сравнително по-лоша производителност на добив в сравнение с графичните процесори на NVIDIA Ampere. По-важното е, че графичните процесори RDNA2 имат по-къси шини на паметта, което влияе най-много на производителността при добива на криптовалути.

Това обаче може да не е така с Navi 23 GPU. Radeon RX 6600 XT с 2048 поточни процесори и неговата 8GB GDDR6 памет през 128-битов интерфейс е добра в копаенето. Според видеото, направено от Dizzy Mining, който е използвал MSI RX 6600 XT Gaming X, картата предлага 28 MH/s при 93W извън кутията. След намаляване на максималната честота на графичния процесор до 1.2 GHz и увеличаване на честотата на паметта до 2.2 GHz, производителността на копаене се увеличава до 32 MH/s, докато TDP-то спада до 55W (GPU ASIC Power).

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *