Ревюта Технологии

HyperX Alloy Origins 60, какво представлява първата 60%-ова клавиатура от HyperX

23.07.2021

author:

HyperX Alloy Origins 60, какво представлява първата 60%-ова клавиатура от HyperX

HyperX Alloy Origins 60 е компактна 60%-oва механична геймърска клавиатура.

Благодарение на алуминиевия си корпус клавиатурата се усеща доста добре. Тя използва суичове HyperX Red Linear, които са доста леки и отзивчиви и изискват по-малко сила за задействане, отколкото другите linear превключватели. Клавиатурата има пълна RGB подсветка с изключително персонализирано ниво на яркост, което ви позволява да доведете минималната яркост до 1%, което не е нещо, което виждаме при повечето клавиатури.

Латентността на кликванията е невероятно ниска, така че клавиатурата е изключително отзивчива, докато играете.

Можете да зададете макрота на всеки клавиш, който искате, като използвате софтуера NGENUITY; софтуерът за персонализиране обаче е достъпен само за Windows.


Дизайн

Най-очевидният дизайнерски елемент, който ще забележите, е малкият форм-фактор на HyperX Alloy Origins 60.

„60“ в името идва от клавиатурата, която е само 60% от размера на стандартната клавиатура. Но умаленият размер не е направил тази периферия да се чувства по-малко “premium”.


Корпусът на клавиатурата е изработен от алуминий от самолетен клас, което му придава леко по-тежичко усещане при ползване или пренасяне. Що се отнася до клавишите, те са направени от така популярната Doubleshot PBT пластмаса, която виждаме при клавиатури от по-висок клас.

 Въпреки че HyperX Alloy Origins 60 е по-компактна, клавишите са със същия размер като на стандартна клавиатура и са удобни за ползване. Използването се усеща  естествено и единствената промяна, с която трябва да свикнете, е, че някои клавиши вече се удвояват, вместо да имат една специална функция.


Производителност

За геймърите с ограничен бюджет това е фантастична опция за следващата ви геймърска клавиатура.

Червените (линейни) суичове на HyperX са много отзивчиви. Превключвателите на клавиатурата се свеждат до личните предпочитания, но с 45g сила на задействане, точка на задействане от  1,8 мм и общо разстояние на пътуване от 3,8 мм, тези клавиши ви предлагат предимство, ако трябва да натиснете един и същ клавиш няколко пъти последователно.

За цената си HyperX Alloy Origins 60 е невероятна геймърска клавиатура. По-малкият размер може да отнеме малко време за свикване и също така липсват някои функции намиращи се при по-скъпите full-size опции, но въпреки това клавиатурата предлага premium усещане и удобство. 

Алуминиевия корпус, DoubleShot PBT клавишите и RGB подсветката правят  HyperX Alloy Origins 60 един страхотен избор за следващата ви геймърска клавиатура, която може да намерите и в сайта на Gplay.bg, ТУК

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *