Технологии

Процесорите от 12-то поколение на Intel, вече се появиха в сайтовете на американски търговци на дребно

15.09.2021

author:

Процесорите от 12-то поколение на Intel, вече се появиха в сайтовете на американски търговци на дребно

Въпреки  липсата на официален анонс, търговците на дребно са започнали да изброяват новата серия процесори на Intel преди тяхното официално обявление. Вече видяхме течове с предполагаема цена от Холандия, но имаме първи течове на цени от САЩ, които може би отразяват по-добре Intel MSRP, което все още не е потвърдено.

Търговецът на дребно Provantage вече изброява два варианта на процесори на Alder Lake, tray и box (вероятно с новите референтни охладители). Не изглежда да има голяма разлика в цената между тях, като някои tray процесори са по-скъпи от изданията в кутия (което обикновено не би трябвало да е така). Но и двете версии изглеждат горе-долу на една и съща цена.

Изглежда, че водещият процесор Core i9-12900K ще се продава на дребно на  цена от 605 щатски долара, докато неговият под вариант  KF, който няма интегрирана графика, ще струва 578 щатски долара. Core i7: 12700K и 12700KF ще се предлагат съответно на 421 и 394 USD. И накрая, серията Core i5 ще се предлага на цена от 287/262 USD за моделите K и KF за модела Core i5-12600.

Очевидно изглежда има известно объркване по отношение на спецификациите на тези хибридни процесори, тъй като търговецът на дребно изброява неправилен брой ядра в заглавието и описанието на продукта, но с правилен брой нишки.

Цените всъщност са малко по-ниски от предишните течове, които поставиха със 100 USD по-висока цена на водещата серия Core i9. Ако приемем, че ценообразуването на Provantage отразява по-добре MSRP, тогава ще видим увеличение от 5 до 12% спрямо серията 11-то поколение Rocket Lake-S.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *