Технологии

Нов лийк предполага, че дънните платки на ASUS ROG Maximus Z690 ще поддържат само DDR5 памет

15.09.2021

author:

Нов лийк предполага, че дънните платки на ASUS ROG Maximus Z690 ще поддържат само DDR5 памет

Предстоящите дънни платки ASUS Z690 с LGA1700 сокет за процесори Intel Alder Lake, вече са изброени пред регулаторната служба на Евразийската икономическа комисия.

Според документа, ASUS Z690 ROG Maximus ще поддържа само DDR5 памет. Също така научихме, че ASUS може да се откаже от римските цифри за своя продукт ROG Maximus (и евентуално Crosshair), което би трябвало да бъде по-удобно за потребителите.

ROG Maximus Z690 Extreme, се очаква да бъде водещата дънна платка за серията, заедно с FORMULA, Hero и Apex (които не са изброени тук), те ще използват ексклузивно само памет DDR5. Явно няма да има дънни платки DDR4 ROG Maximus за тези серии.

Същите тенденции продължават и за серията ROG STRIX, с изключение на тези, които ще използват изключително памет DDR4, поне при стартирането серията PRIME, ще предлага варианти с памет както DDR4, така и DDR5. Серията PRIME се счита за дънни платки за работни станции от ASUS, поради което компанията може да иска да има по-голяма гъвкавост с предлагането си в този сегмент.

Изтичането не разкрива нищо освен имената на продуктите или поддръжката на паметта. Тепърва ще виждаме тези дънни платки, изброени от търговците на дребно. Според последната информация те трябва да излязат в средата на ноември.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *