Технологии

Intel DG2 GPU-то ще бъде пуснато тази година и ще има съпорт за Ray Tracing

21.01.2021

author:

Intel DG2 GPU-то ще бъде пуснато тази година и ще има съпорт за Ray Tracing

Старшият вицепрезидент на Intel в отдела за графични продукти, Раджа Кодури, коментира в туит за датата на стартиране на графичната карта DG2. Тя ще бъде произведена от TSMC върху 6nm-ов процес и ще използва Xe-HPG архитектура, която поддържа Ray Tracing от самото начало.

В интервюто преди няколко дни, Кодури заяви, че има много неща, които трябва да очакваме с нетърпение през 2021 г., а пък двама от ръководителите на графичния отдел, заявиха, че техният екип се подготвя за нова серия от продукти с висока производителност.

Кодури споменава, че Intel DG2 ще пристигнат през 2021 г. и ще се стремят да намерят своето място в пазара на настолни компютри. 

Intel DG2 ще пристигне в два модела, единият с 4096 шейдърни ядра (512 CU), 8 GB GDDR6 памет, другият с 1024 шейдърни ядра (128 CU) и 6 GB GDDR6 памет. И двете ще бъдат базирани на архитектурата Xe-HPG, като по този начин ще имат поддръжка за проследяване на лъчи. Intel ще остави на TSMC производството на DG2, който ще използва 6nm EUV процес. Това ще бъде популяризирано от тайванския производител тази година, което се основава на подобрение от 7nm.

По-рано някои медии също дадоха възможен ценови диапазон на графичните карти DG2 – от 400 до 600 щатски долара, което означава, че производителността му трябва да отговаря на RTX 3060 и RTX 3070.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *