Технологии

Intel потвърди, че Tiger Lake Refresh ще пристигне по-късно тази година

28.04.2021

author:

Intel потвърди, че Tiger Lake Refresh ще пристигне по-късно тази година

През 2021 г. Intel планира да пусне множество архитектури: Rocket Lake, Jasper Lake, Ice Lake Xeon, Alder Lake и Tiger Lake-H. Към този момент серията Tiger Lake е разделена на четири групи, но според AnandTech този списък скоро ще бъде увеличен до пет. Сайтът потвърди с Intel, че компанията ще пусне Tiger Lake-Refresh. Серията трябва да осигури незначително увеличение на честотата спрямо серията Tiger Lake-U.

Според AnandTech, Intel в момента не планира обновяване на никоя друга архитектура на Tiger Lake. Вече сме виждали течове на H35 части, които се обновяват, като Core i7-11390H, така че не сме сигурни дали докладът на AnandTech е неточен или течовете се основават на грешна информация.

Серията Tiger Lake-H (45) вероятно ще бъде пусната след две седмици, тъй като първите производители на преносими компютри започнаха да показват предстоящите си продукти с архитектурата. Междувременно опресняването на TGL-U не трябва да се очаква поне до третото тримесечие. През втората половина на годината Intel също ще пусне своята мобилна серия Alder Lake, така че серията TGL-R може да се появи в подобно време, обслужвайки долния край на мобилния процесорен спектър на Intel.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *