Технологии

NVIDIA GeForce RTX 30 “Lite Hash Rate” ще започне доставки в средата на май

28.04.2021

author:

NVIDIA GeForce RTX 30 “Lite Hash Rate” ще започне доставки в средата на май

NVIDIA са предоставили актуализация на своите партньори по отношение на предстоящите GAxx2 чипове. Тези графични процесори ще разполагат с нов ограничител за добив на криптовалута и най-вероятно поддръжка на RezisableBAR, без да е необходима актуализация на vBIOS.

NVIDIA очаква GAxx2 чипове да започнат да се доставят в средата на май, което означава, че първите клиенти могат да получат своите карти през юни. Нашите източници са съвсем ясни, че NVIDIA не планира да разграничава LHR чиповете от съществуващите модели. Всички карти ще имат еднакви имена на продукти и единственият начин да различите LHR от чипове, които не са LHR, е да разгледате самото GPU. Графичните процесори GAxx2 ще имат и различен идентификатор на PCI устройство и те ще изискват нов драйвер.

Струва си да се отбележи, че Lite Hash Rate не е маркетингов термин, а по-скоро термин, използван за описване на нови графични процесори за партньори. От NVIDIA бяха съвсем ясни, че тези чипове ще предлагат точно същото представяне в игрите като картите, които вече са на пазара.

С „тихото стартиране“ на серията RTX 30 LHR се очаква да се подобри предлагането на графични процесори Ampere. NVIDIA все още не е предоставила обяснение какво точно е променено, което би ограничило производителността на копаене на новите чипове. Предишният опит за въвеждане на софтуерен ограничител с RTX 3060 бе невероятно неуспешен, след като NVIDIA ‘случайно пусна драйвер премахващ защитата. Това SKU ще получи и нова версия с повторно въведен крипто ограничител.

Един от нашите източници казва, че RTX 3090 може да е единствената карта, която няма да има крипто ограничител, което просто не е необходимо, тъй като рентабилността на копаене на това SKU е ниска поради високата цена на самата карта. Въпреки това все още се очаква картата да получи ново GA102-302 GPU, което предполага, че може просто да е актуализация на ReBAR.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *