Технологии

Графичният процесор Intel Xe-HPG DG2-128EU се появи с тактова честота от 2,2 GHz в Geekbench

03.08.2021

author:

Графичният процесор Intel Xe-HPG DG2-128EU се появи с тактова честота от 2,2 GHz в Geekbench

Предстоящата архитектура Xe-HPG на Intel се е появила в Geekbench.

Нов запис изброява графичния процесор Xe със 128 изчислителни единици, което в този случай означава изпълнителни единици. Тъй като няма Xe-LP графични процесори с толкова много основни клъстери, трябва да се предположи, че това всъщност е най-бавният Xe-HPG дискретен графичен процесор, известен като DG2-128EU.

Графичният процесор е бил прикрепен към настолна система, оборудвана с процесор Intel Core i5-11400T от серията Rocket Lake. Това в крайна сметка не потвърждава, че тестваният GP2 DG2 всъщност е настолен графичен процесор, тъй като инженерните проби от мобилни графични процесори също се тестват на настолни компютри.

Това, което определено е интересно, е докладваната тактова честота от 2,2 GHz, която обикновено не се постига от интегрираните графични процесори. Според предишни слухове, мобилният графичен процесор DG2 може да носи тактова честота под 1,8 GHz, поради което е възможно всъщност да е настолна графична карта DG2.

По отношение на производителността той или наистина е бавен, или просто все още не показва пълния си потенциал. Производителността от 13710 точки в Geekbench V5 OpenCL тестове я поставя към нивото на NVIDIA GTX 660Ti/Radeon RX 550.

Семейството от Intel DG2, базирана на архитектурата Xe-HPG, е предстоящата серия от графични процесори за игри за мобилни и настолни системи. Intel не са склонни да споделят подробности за архитектурата, откакто беше обявена. Въз основа на най-новите слухове, фамилията DG2 може да излезе по време на CES 2022.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *