Технологии

Intel обмислят да изпробват AMD FidelityFX Super Resolution технологията в предстоящата си серия Xe-HPG

03.06.2021

author:

Intel обмислят да изпробват AMD FidelityFX Super Resolution технологията в предстоящата си серия Xe-HPG

Дългоочакваният отговор на NVIDIA DLSS бе обявен от Скот Херкелман по време на презентацията на AMD по време на Computex. Тази технология не разчита на изкуствен интелект или машинно обучение, а на техника за пространствено увеличаване. За разлика от подобни алгоритми със супер разделителна способност, FidelityFX SR на AMD не разчита на вектори на движение или буфери на историята, което означава, че повишаването на производителността с тензорни ядра  не е необходимо, за да може технологията да работи.

AMD FSR ще бъде достъпен не само за най-новите графични процесори, но и за тези, базирани на по-стари архитектури, като AMD Polaris или NVIDIA Pascal. Като технология на различни платформи, поддържана от API на DirectX12, DirectX11 и Vulkan, тя ще работи и на графични процесори на Intel.

В Twitter, в отговор на Кайл Бенет, Раджа Кодури потвърди, че Intel вече се опитва да тества FSR на предстоящите графични процесори, базирани на Xe-HPG.

Досега NVIDIA не е коментирала новата технология на  AMD, което е разбираемо, тъй като официалното разкриване ще се състои на 22 юни. AMD не потвърди кои игри ще поддържат технологията при стартирането, с изключение на Godfall.

В Computex AMD демонстрира най-популярната графична карта на своя конкурент в Steam (GeForce GTX 1060), успешно работеща с активиран FSR. Оттогава феновете на AMD бяха заети да анализират качеството на FSR в действие рамо до рамо. AMD обаче предстои да демонстрира технологията в детайли по-късно този месец.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *