Технологии

Спадът на цените на NVIDIA RTX 30 и AMD RX 6000 започна да се забавя

19.07.2021

author:

Спадът на цените на NVIDIA RTX 30 и AMD RX 6000 започна да се забавя

Графичните карти AMD Radeon RX 6000 са станали малко по-скъпи от изминалите две седмици, съобщават от 3DCenter.

3DCenter прави цялостен обзор на цените на GPU-тата в Германия и Австрия. Сайтът редовно посещава търговци на дребно и проверява цените на графичните карти GeForce RTX 30 и AMD Radeon RX 6000 от началото на тази година, точно когато новината за повишените цени започна да достига до потребителите.

Докато графичните карти наистина са забелязали значително намаление на цените от техния пик през май, данните през последните две седмици, показват, че спадът на цените се забавя.

Графичните карти AMD Radeon RX 6000 са отчели 3% увеличение на цената само за 2 седмици, докато моделите NVIDIA RTX 30 са имали допълнително намаление със същия процент. Важно е да се отбележи, че ценообразуването на картите NVIDIA се изкривява от наскоро пуснатите модели RTX 3080 Ti и RTX 3070 Ti, които се предлагат на промо, въпреки че са пуснати преди повече от месец.

Цените на видеокарти в Германия и Австрия често не може да се сравни с други региони, които все още виждат завишени такива въпреки много по-добрата наличност на графичните карти в световен мащаб. Търговците на дребно, от които все още се изисква да плащат премия на дистрибуторите, все още не са склонни да намалят маржовете си, което води до намаляване на цените с по-бавни темпове.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *