Технологии

Изпълнителният директор на AMD Лиза Су очаква недостигът на чипове да намалее през втората половина на 2022 г.

29.09.2021

author:

Изпълнителният директор на AMD Лиза Су очаква недостигът на чипове да намалее през втората половина на 2022 г.

Главният изпълнителен директор и президент на AMD, д -р Лиза Су, взе участие в Code Conference в Бевърли Хилс, Калифорния.

По време на интервю на сцената с продуцента на Code Conference, Кара Суишър и техническия репортер на CNBC Джон Форт, д-р Лиза Су говори за недостигa на силиций и компоненти, които удариха пазара на персонални компютри от началото на пандемията в края на 2019 г. Почти година след като цените на чиповете скочиха, геймърите и хардуерните ентусиасти се борят да намерят процесори, графични карти и игрови конзоли на разумни цени.

Според Лиза Су, недостигът ще продължи през останалата част от 2021 г.

Лиза Су очаква първата половина на 2022 г. да бъде „вероятно ограничена“ в предлагането, но недостигът на чипове трябва да стане по-малък през втората половина на годината. Това със сигурност не са очакванията, които геймърите искат да чуят. Този празничен сезон вероятно ще бъде по-скъп от миналогодишния.

Су отбеляза, че пандемията е издигнала търсенето на ново ниво, като всяка индустрия търси повече компоненти. Тя каза, че „никой не е очаквал толкова голямо търсене“. Тя омаловажи влиянието на крипто бизнеса върху недостига и потвърждава, че това е по-скоро малка част от бизнеса на AMD. За разлика от NVIDIA, която въведе алгоритъма Lite Hash Rate за своите графични процесори, AMD не ограничава производителността на хеширане на своите графични карти.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *