Технологии

Microsoft официално обявиха Windows 11

25.06.2021

author:

Microsoft официално обявиха Windows 11

Microsoft  официално обяви операционната си система Windows 11, потвърждавайки и първите детайли около нея. Може да я очакваме следващата пролет и всички потребители ще получат безплатен ъпгрейд от Windows 10 към новата операционна система.

Както се очаква, основният фокус на Windows 11 ще бъде да обнови потребителското изживяване. “Старт”  менюто ще бъде разположено в центъра на екрана, тъй като Microsoft смята, че това е “ориентирано към потребителя”.

Друго нововъведение е, че сега можем да групираме приложенията си в определени позиции по-лесно и функцията за множеството десктопи най-накрая ще има някаква полза, тъй като вече е позволено да се поставят преки пътища на различните десктопи.

За хората, които искат да стартират любимите си приложения за Android на Windows, имаме добри новини и за вас: Microsoft си партнира с Amazon, за да поддържа приложения за Android на Windows 11.

Магазинът за приложения на Amazon ще бъде интегриран директно в новия OS, така ще може да теглим приложения за Android директно от официален магазин на Windows. За емулация ще се използва технологията Intel Bridge, която позволява на Android приложенията да работят под Windows и сега ще присъства директно в операционната система. Microsoft също потвърди какви ще бъдат минималните изисквания за Windows 11. Можете да ги намерите по-долу:

  • Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster with 2 or more cores in a supported 64-bit processor or system on a chip (SoC)
  • Memory: 4GB RAM
  • Storage: Storage device of 64 GB or more
  • Graphics card: DirectX 12 / WDDM 2.x compatible graphics
  • Screen: > 9 ″ with HD resolution (720p)
  • Internet connection: Windows 11 Home requires a Microsoft account and Internet connectivity

източник:guru3d.com

One Comment
  1. DonKotarak

    Хубаво но само да не се получи като случая на Windows Vista или на Windows 8. Ако може да си променяме дизайна както си искаме на старт менюто ще е хубаво. Ако Windows 11 ако се окаже пълен б*клук направо преминавам на Linux или ще се върна наWwindows 10.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *