Технологии

Лаптопска версия на GeForce RTX 3080TI беше забелязана в GeekBench

09.11.2021

author:

Лаптопска версия на GeForce RTX 3080TI беше забелязана в GeekBench

Изглежда, че водещият графичен процесор Ampere за лаптопи, най-накрая е потвърден чрез нов лийк в Geekbench.

Бенчмарка показва процесор Intel 12th Gen Core Alder Lake-S заедно с графичния процесор за лаптоп NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti. Лийкърите откриха множество резултати от бенчмаркове в програмата, някои от които използват общо име на драйвер „NVIDIA Graphics Device“.

Това, което привидно е потвърдено в този момент, обаче, е фактът, че SKU-то ще включва 58 изчислителни единици, което означава поточни мултипроцесори, всеки от които носи 128 ядра CUDA.

Това означава, че графичният процесор за лаптоп RTX 3080 Ti ще включва 7424 CUDA ядра, докато 256 CUDA са деактивирани за този вариант от NVIDIA. За разлика от графичните процесори за настолни ентусиасти, серията за лаптопи ще включва нов графичен процесор с кодово име GA103S. Процесорът ще има по-малко ядра от GA102 и ще намали честотната лента на паметта до 256-бита. Струва си да се отбележи, че според Kopite7kimi има и 320-битова версия на този графичен процесор, привидно за настолни компютри. Следователно 256-битовият интерфейс позволява на графичния процесор за лаптоп GeForce RTX 3080 Ti да носи конфигурация от 8GB или 16GB памет.

По отношение на производителността, графичният процесор не е най-бързият, но това е вероятно, защото няма окончателни драйвери, достъпни за производителите на лаптопи. В този случай лаптопът е произведен от HP и е част от серията за игри OMEN.

Говори се, че NVIDIA ще пусне новите си графични процесори GeForce RTX 30 за мобилни устройства около CES 2022, точно навреме, когато AMD и Intel планират да пуснат своите нови серии от следващо поколение за лаптопи (Ryzen 6000 и Intel 12th Gen Core).

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *