Технологии

Цените на графичните карти започват да намаляват, наличността пък се подобрява

22.06.2021

author:

Цените на графичните карти започват да намаляват, наличността пък се подобрява

В редовните си актуализации за ситуацията на GPU пазара в Европа, 3DCenter сега съобщава за значително намаляване на цените на графичните карти GeForce RTX и по-добра наличност.

Докато графичните карти на AMD не виждат нито намаление на цената, нито по-добра наличност от месец за месец, има голяма промяна в при цените на GeForce RTX, според доклада на 3DCenter.

Средно GeForce RTX графичните карти все още са с 91% по-скъпи от MSRP, но това вече е 113% разлика от месец на месец, когато цените на GeForce картите скочиха до 304%. Миналият месец NVIDIA намали значително доставката на графични процесори, тъй като компанията пренасочи производството си към серията Lite Hash Rate, това доведе до голямо натрупване на поръчки, които сега постепенно намаляват, тъй като моделите LHR трябва да се доставят на клиентите.

Не се очаква цената на графичните процесори да спадне толкова бързо, колкото е нараснала през май, главно защото търговците са поръчали картите на по-високи цени и сега не са склонни да продават на загуба. Въпреки това, в даден момент дистрибуторите ще намалят цената си (която е далеч над MSRP), което след това позволява на търговците да предлагат отстъпки и все пак да печелят.

Представянето на серията GeForce RTX 30 Ti и RTX 30 LHR в комбинация с неотдавнашната забрана за криптовалути в Китай допринесе за спада на цените. Междувременно AMD не са пуснали никакви настолни графични карти през последните два месеца, но добавиха мобилната си серия RX 6000M към своето портфолио, които също са базирани на RDNA2 графични процесори.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *