Технологии

NVIDIA CMP видеокартите за копаене на криптовалута ще бъдат базирани на TURING

01.03.2021

author:

NVIDIA CMP видеокартите за копаене на криптовалута ще бъдат базирани на TURING

Обявяването на новите графични карти за крипто майнинг беше изненада за всички. Компанията не съобщи подробно спецификациите на новите процесори, което остави всички да се чудят какви са действителните спецификации на тези карти и кои графични процесори сега ще бъдат жертвани в процеса. Оказва се, че  първите два CMP модела няма да бъдат базирани на архитектурата на Ампер, което означава, че засега няма да бъде засегната наличността на RTX 30 карти.

Предполага се, че поради относително високата консумация на енергия, частите, обявени от NVIDIA, всъщност се основават на по-стара архитектура, което би имало много смисъл. NVIDIA обяви, че тези графични процесори така или иначе не отговарят на стандартите на GeForce.

Последният драйвер, 461.72 потвърди, че процесорите за копаене 30HX и 40HX наистина са базирани на стара архитектура на Тюринг. Следователно CMP 40HX ще разполага с персонализиран процесор TU106, докато 30HX ще бъде оборудван с графичен процесор, базиран на TU116:

Официално NVIDIA разкри само мощността и конфигурациите на паметта на новите модели CMP. Само моделите 30HX и 40HX ще бъдат пуснати през първото тримесечие с 50HX и 90HX,  ще се очакват през април.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *