Технологии

NVIDIA ще увеличи производството на GeForce RTX 30, като ограничи предлагането на RTX 2060

15.06.2021

author:

NVIDIA ще увеличи производството на GeForce RTX 30, като ограничи предлагането на RTX 2060

Твърди се, че NVIDIA са издали вътрешно известие до партньорите на борда (AIC), че ще коригират, в този случай ограничавайки, доставката на графични карти GeForce RTX 2060 този месец. Това все още е много популярно SKU в линията на NVIDIA.

Когато стартира серията RTX 30, NVIDIA се опита да увеличи производството на този модел Тюринг, поради производствените си разходи. Виждали сме многобройни опити за възкресение на това SKU с леко модифицирани, често опростени, охлаждащи дизайни (с други думи, за да се направи по-евтино). От гледна точка на NVIDIA, този модел, за разлика от RTX 2060 SUPER, разполага с TU106 GPU, който е по-малък и по-евтин за производство.

Вътрешното известие твърди, че NVIDIA ще ограничи предлагането на този модел от този месец. След това производителят ще измести производствения капацитет към серия RTX 30. Вероятно си струва да се отбележи, че TU106 се произвежда от TSMC, докато графичните процесори от серия RTX 30 се произвеждат от Samsung. Но производственият капацитет вероятно се отнася до цялата верига на доставки, включително графични процесори, компоненти и пакети памет (често се продават на едро с графични процесори на по-ниска цена). Всяко от тези неща все страда от глобален недостиг.

Пускането на моделите Lite Hash Rate този месец, съчетано с неотдавнашното обявяване на серията Cryptominig Processor (CMP), трябва постепенно да помогне за намаляване на интереса към серията GeForce RTX от страна на миньорите.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *