Gaming Новини Игри

Resident Evil Village получава поддръжка за AMD FSR

20.07.2021

author:

Resident Evil Village получава поддръжка за AMD FSR

CAPCOM, разработчикът на Resident Evil Village пусна нов 1.03 пач, който добавя важна функция, както и премахва основен проблем, причинен от вградения му DRM софтуер.

Миналата седмица CAPCOM беше в центъра на вниманието, тъй като не успя да отстрани засичане в играта, която беше пусната преди не по-малко от 3 месеца. Едва след излизането на пиратска версия на играта без DENUVО, разработчиците са осъзнали, че именно софтуерът против фалшификация е бил виновникът за тези проблеми през цялото това време. Разработчикът вече пусна fix, който най-накрая коригира тези грешки, въпреки че студиото не успява да предостави подробности относно естеството на „корекциите“ на антипиратската технология.

Освен това в играта е активирана технологията AMD FidelityFX Super Resolution. Това е алгоритъм за мащабиране, разработен от AMD за повишаване на производителността в много взискателни заглавия, Resident Evil Village със сигурност е една от тези игри. RE Village не поддържа NVIDIA DLSS, но има технология за проследяване на лъчи.

И двете функции вече са достъпни на платформата Steam чрез актуализация от 1 GB.

източник:videocardz

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *