Технологии

Според слухове NVIDIA ще пуснат RTX 30 SUPER серия догодина

07.07.2021

author:

Според слухове NVIDIA ще пуснат RTX 30 SUPER серия догодина

Според известен лийкър, NVIDIA ще пусне своята SUPER обновителна серия в началото на следващата година.

greymon55 твърди, че NVIDIA ще пусне своята серия SUPER RTX 30 през следващата година. Дадената от него информация също така е в съответствие с неотдавнашно изтичане от Lenovo.

Миналият месец изтече пътна карта на лаптопите от Lenovo, включваща геймърски лаптоп ThinkPad X1 Extreme G4. Според тази пътна карта този лаптоп ще включва RTX 3070 SUPER или RTX 3080 SUPER графични карти. Понастоящем и двата графични процесора не съществуват.

Спецификациите на серията RTX 30 SUPER в момента са неизвестни, но конфигурациите на паметта бяха разкрити от Lenovo до известна степен. Изглежда, че RTX 30 SUPER ще запази същите размери на паметта като моделите, базирани на GA104, което е или 8GB, или 16GB GDDR6 памет.

Текущата версия на RTX 3080 лаптоп GPU вече разполага с пълния GA104, което повдига въпроса какво може да има RTX 3080 SUPER лаптоп GPU. Тук се появяват слуховете за GA103, графичен процесор, който за първи път беше показан от @ kopite7kimi.

Статусът на този графичен процесор е неясен, тъй като самият лийкър спекулира, че той може да бъде отменен в даден момент. Новите слухове за опресняване с RTX 30 SUPER предполагат, че това може да не е така. Графичният процесор GA103 ще включва повече ядра CUDA и ще се фокусира предимно върху мобилни графични процесори.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *