Технологии

Според нови слухове, RTX 30 SUPER ще се появи догодина

09.09.2021

author:

Според нови слухове, RTX 30 SUPER ще се появи догодина

Според Greymon55 и RedGamingTech, обновяването на NVIDIA RTX 30 SUPER ще дойде в началото на 2022 г. Анонс по време на CES 2022 се споменава, но не е съвсем ясно дали NVIDIA планира да пусне мобилна и настолна SUPER серия едновременно . Ясното обаче е, че има много планирани анонси за CES 2022, включително мобилния Alder Lake на Intel и възможно съобщение за Arc Alchemist.

AMD също не седят в застой. Очаква се компанията да представи своята серия на базата на Ryzen 3D V-Cache Rembrandt.

Говори се, че обновяването на NVIDIA RTX 30 SUPER включва графичен процесор GA103, напълно нов процесор Ampere, който би дал на NVIDIA повече възможности с конфигурации, особено за мобилния пазар. Компанията може да намери своя път и към настолни серии, но това не е споменато в никакви течове досега. Говори се, че RTX 3090 SUPER е повече от вероятно да използва GA102 GPU все още, само с повече ядра и по-висока производителност чрез оптимизации.

RTX 30 SUPER ще пристигне повече от година след оригиналната серия. Това вече е по-късно от RTX 20 SUPER, който стартира 11 месеца след първата серия на Тюринг. Тъй като Ampere Refresh се очаква 9 месеца преди обявяването на Lovelace, не се очаква NVIDIA да пуснат различни модели SUPER.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *