Технологии

Ограничителят за Etherum на RTX 3060 беше премахнат чрез драйвер

16.03.2021

author:

Ограничителят за Etherum на RTX 3060 беше премахнат чрез драйвер

Както знаем, NVIDIA обявиха, че новата им графична карта RTX 3060 от среден клас ще има вграден фърмуер за копаене на криптовалути, който автоматично ще намали скоростта на хеширане с 50%. NVIDIA потвърди, че тази технология работи не само на софтуерно ниво, но и на хардуерно ниво. Брайън Дел Рицо заяви, че има сигурна комуникация между драйвера и BIOS-а, което „предотвратява премахването на ограничителя на скоростта на хеш“. Това вече е потвърдено като невярно.

PC Watch, HardwareLuxx и ComputerBase вече потвърждават, че с помощта на драйвера GeForce 470.05, ограничителят на хешрейта на Ethereum вече е премахнат. По-рано се твърдеше, че с помощта на специален BIOS и драйвер, ограничителят може лесно да бъде премахнат. Както се оказва, скоростта на хеширане вече може да бъде премахната само чрез подмяна на драйвера, без да е необходимо да се флашва нов фърмуер. Драйверът не е общодостъпен, защото е BETA вариант.

По-късно беше съобщено, че драйверът премахва ограничителя само за основната карта в мулти-GPU системи. Това означава, че ако в системата са инсталирани множество RTX 3060, драйверът ще освободи скоростта на хеширане само за една карта.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *