Технологии

NVIDIA смятат да заменят графичният процесор в RTX 3060

15.04.2021

author:

NVIDIA смятат да заменят графичният процесор в RTX 3060

Според източници, NVIDIA са готови да пуснат нов вариант на своите графични процесори с по-добър ограничител на криптоминирането. Новото GPU с кодово име GA106-302 ще замени GA106-300 в графичните карти GeForce RTX 3060. Този нов чип ще получи нов PCI Device ID, който би направил всички съществуващи драйвери безполезни.

NVIDIA направи голямо съобщение по-рано тази година, че тяхната видеокарта GeForce RTX 3060 от среден клас ще бъде първата, която ще има поддръжка на Resizable BAR и ограничител на алгоритъма за криптоминиране. Въпреки добрите намерения, бързо беше установено, че графичната карта все още е печеливша, дори и с ограничителя в действие. Допълнително от  NVIDIA случайно изтече драйвер, който премахна същия ограничител, който производителят е въвел. Това направи цялата антиминна кампания безполезна.

Твърди се, че новият графичен процесор GA106-302 не само няма да работи с новия драйвер, но ще включва и „допълнителни механизми“, за да гарантира, че добивът на Ethereum на RTX 3060 все още ще бъде проблематичен.

Новият графичен процесор GA106-302 се очаква да стартира около май, което показва, че NVIDIA е взела решението да премине към нов вариант наскоро. Това, което може да е важно за клиентите, е, че NVIDIA няма да разграничава новия вариант на RTX 3060 от вече съществуващия с GA106-300 GPU.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *