Технологии

Моднатата NVIDIA GeForce RTX 3070 с 16GB памет беше тествана в няколко заглавия

01.04.2021

author:

Моднатата NVIDIA GeForce RTX 3070 с 16GB памет беше тествана в няколко заглавия

Преди няколко седмици ви разказахме за персонализирана GeForce RTX 3070 с 16GB памет. Модел Palit GamingPro беше модифициран от VIK-ON, за да поддържа модули памет с по-голям капацитет, който замени оригиналната конфигурация от 8 GB. Процесът на подмяна на модулите е сложен и вероятно невъзможен без подходящо оборудване и опит, тъй като модификацията изисква знания и за това как да подведете графичните карти да поддържат повече капацитет памет. Pro HI-Tech взе назаем картата от VIK-ON, за да направи по-обширно тестване.

Буферът памет от 16 GB на RTX 3070 може да осигури повече място за текстури с висока разделителна способност, както и да увеличи производителността на проследяването на лъчите, което съхранява някои данни в буфера, смята рецензентът. Някои от тестовете показват предимството на по-високия капацитет. В игри като Watch Dogs Legion моделът от 8 GB често може да види случайни замръзвания поради ограничен буфер при ултра настройки с RTX, зададен на high. Замръзването все още може да се забележи при 16GB модел, но тo e много по-рядко. Това се вижда само в действителния геймплей, вграденият бенчмарк показва различна картина, при която цялата сцена вече е предварително заредена и не се вижда случайно замразяване на кадрите.

В други игри, като Cyberpunk 2077, разпределението на паметта и честотата на кадрите са почти еднакви. По-високият буфер на паметта изглежда увеличава 0.1% LOW FPS в избрани заглавия. Очевидно е, че някои игри могат ясно да се възползват от 8GB + капацитет памет, но разпределението и действителната употреба на паметта не винаги са едно и също нещо, което веднага води до по-високи кадри.

RTX 3070 с 16 GB има някои предимства като по-малък шанс за фрийз на кадрите или възможността да се използват текстури с по-висока разделителна способност, но разликата в производителността е минимална. GA104 може да постигне по-добри резултати с надстройката на технологията памет до стандарта GDDR6X, което е точно това, което NVIDIA планира с RTX 3070 Ti. По-високата честотна лента и два допълнителни поточни мултипроцесора наистина биха могли да направят варианта Ti точно това, което модифицираната 16GB карта просто не може да бъде, достоен ъпгрейд спрямо RTX 3070.

източник:videocard.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *