Технологии

GeForce RTX 3080TI ще излезе през месец Май

25.03.2021

author:

GeForce RTX 3080TI ще излезе през месец Май

Сайтът ITHome съобщи, че GeForce RTX 3080 Ti, която преди се очакваше да стартира в средата на април, сега е изместена към средата на май. Получихме подобна информация и в понеделник, но все още не успяхме да я проверим и при други източници. Очевидно инфото вече е известна в Азия:

NVIDIA са публикували ново вътрешно съобщение, че времето за пускане на следващото поколение модел от серия RTX30. RTX 3080Ti 12G отново е забавен и сега се очаква да бъде пуснат около средата на май.” – ItHome

Оригиналният модел, наречен RTX 3080 20GB, трябваше да бъде пуснат още през декември, но NVIDIA отказа плановете си две седмици предварително. Тогава от NVIDIA са насрочили стартирането на RTX 3080 Ti 16GB  за през януари, но в крайна сметка плановете са изместени към февруари. Оттогава SKU-то получи нови спецификации, като по-малко CUDA ядра – 10240 и понижена паметт от 12 GB.

NVIDIA вече има две карти, които се очаква да излязат през май: RTX 3080 Ti 12GB и RTX 3070 Ti 8GB. Не е ясно дали производителят планира да направи някакво специално съобщение.

Следващия месец NVIDIA ще има своята конференция за графични технологии (GTC 2021), където нейният главен изпълнителен директор, Дженсен Хуанг, ще изнесе основна презентация. Исторически погледнато NVIDIA не разкрива клиентски продукти като GeForce в GTC. С отлагането на RTX 3080 Ti отново, не бива да се очакват актуализации за  това SKU по време конференцията.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *