Технологии

Възможно е AMD Radeon RX 6600 XT да излезе през август месец

08.07.2021

author:

Възможно е AMD Radeon RX 6600 XT да излезе през август месец

Появи се нова информация за предстоящата графична карта Navi 23 от AMD.

Според YouTuber-а Coreteks и Moore’s Law is Dead, който цитира „Kepler“, AMD ще пусне своята графична карта Radeon RX 6600 XT на цена от  399 USD. Предполага се, че това е текущият ценови план за този модел, базиран на Navi 23.


Въпреки че нито един от източниците не е сигурен, че това е крайната цена, изглежда доста интересно, че и двамата са споделили един и същ слух в рамките на няколко часа. Това ясно показва, че вътрешната информация за цените на AMD изтича. Съдейки по колко точно е било предишното докладване от тези ютюбъри, информацията не трябва просто да се пренебрегва, въпреки че цената от 399 USD е много повече от очакваното. Всъщност това е само с 80 USD по-малко от MSRP-то на RX 6700XT.

Coreteks също разкри, че RX 6600 XT ще стартира през август и че няма информация за наличността на модела, който не е XT. И двата SKU наскоро бяха изброени от PowerColor на официалния им уебсайт, което предполага, че те могат да стартират едновременно. Имайки предвид цялата тази нова информация, това може да не е така.

Освен това се разкрива, че RX 6600 XT може да не стартира в референтна форма и дизайнът, който изтече, е строго за промоционални цели. Това означава, че RX 6600 XT ще бъде пусната само с дизайни от бордовите партньори и AMD няма да продава тази карта чрез официалния си уеб магазин.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *